Зала "Фестивална" - София

Зала "Фестивална" е построена през 1968г за IX-тия Международен фестивал на младежта и студентите. През 1977г е домакин на лятната универсиада. Тя е единствената функционираща зала, в която може да се провеждат състезания по лека атлетика.

Тази монолитна бетонна сграда разполага с 26 500кв.м площ, от които: 9 000кв.м покрита разгъната площ, където се провеждат атрактивни състезания от най-висок клас. Залата е с високи спортно-технически достойнства. Разполага с 2 200 седящи места и възможности за капацитет до 6 000, 17 500квм. прилежаща открита площ (върху която често се разполагат циркови програми и други мероприятия и състезания на открито – делтапланеризъм, мотокрос и др.)

Освен годишните зимни спортни тренировки на леката атлетика (от декември до март), в зала "Фестивална" се провеждат състезания по спортна и художествена гимнастика, тенис на маса, аеробика, бадминтон, акробатика, каланетика, спортни танци, бойни спортове, баскетбол, хандбал, футзал, тенис на корт, мотокрос (демонстративно), изложения, концерти, семинари, конференции. В сградата има прилежащи зали за бокс, фитнес, всякакъв вид спортни танци, има кабинети за възстановяване.

Зала "Фестивална" е и културен център, с възможности за художествени изложби, търговски изложения, презентации, концерти и шоу програми. Тук са организирани различни изложби, филателни бианалета и др. Провеждани са редица мероприятия от национален характер. В сградата на зала Фестивална има прилежащи ресторант и кафе.
Прочети още
Прогноза за времето 8 °C

Днес, 06 апр.

8°C ниска облачност

Утре, 07 апр.

-1° 11° 8°C ясно небе

Сряда, 08 апр.

12° 10°C ясно небе

Четвъртък, 09 апр.

15° 13°C ясно небе

Петък, 10 апр.

17° 16°C ясно небе

Събота, 11 апр.

19° 19°C ясно небе

Неделя, 12 апр.

20° 19°C ясно небе
Покажи 5-дневна