Зоологическа градина - Кюстендил

3.4
Зоологическа градина - Кюстендил
Зоопаркът в град Кюстендил е създаден през 1962г, първоначално като зоокът в местността "Доктор Джанки" по инициатива на градския лесовъд Ив. Сърбински. През 1966г зоопаркът е преместен в живописна местност, сред букови и борови дървета в лесопарк "Хисарлъка", южно от града, където се намира и досега. Изградени са 15 клетки за тревопасни животни, хищници и птици и малка природонаучна сбирка. Проектант на зоопарка е инж. Гриша Владимиров.

В течение на десетилетия зоопаркът е любимо място за разходка, почивка и отдих на кюстендилци и гостите на града. В непосредствена близост до зоопарка е разположена и късноантичната и средновековна крепост Хисарлъка. Понастоящем в кюстендилската зоологическа градина се отглеждат голям брой животни (предвид малката и площ и мащаби), повечето от които са характерни за българските земи.

В момента в зоопарка има повече от 50 животни. Прочети още

Видео


Допълнителна информация

Линк към Wikipedia Официална Facebook страница 640м. надморска височина Източник: kustendil.com

Коментари · 2

Слагам една звезда защото няма опция за 0. Истината е че съм възмутена от тъжната гледка. Животинките изглеждаха тъжни и гладни. Все още си задавам въпроса защо входа е безплатен, а животните са в такова окаяно състояние. Би трябвало да се вземат мерки, защото гледката е потресаваща. Все още съжалявам че го посетих

Има какво още да се направи...

18° Прогноза за времето 16 °C

Днес, 25 май.

18° 16°C слаб дъжд

Утре, 26 май.

15° 14°C умерен дъжд

Сряда, 27 май.

16° 15°C умерен дъжд

Четвъртък, 28 май.

15° 15°C умерен дъжд

Петък, 29 май.

20° 18°C слаб дъжд

Събота, 30 май.

19° 19°C умерен дъжд
Покажи 5-дневна