Из морската столица на България

Продължителност
2 дни
Подходящо за сезон:
Лято
Етикети:
  • Море
  • Градски
  • Култура
  • За двойки
  • За деца
  • За компания
  • За сам човек
  • За уикенда
Обичам морето и разходките до него.
Виж на картата
1
Университетска ботаническа градина – екопарк - Варна
Източник: Деница Петрова
От автора: Град Варна се намира в Североизточна България, на брега на Черно море. Варна е третият по големина град в България и най-големият по Българското Черноморие. Заради историята и икономическото и културното му значение често го наричат "Морската столица на България".
Недалеч от Варна, в к.к. "Св. Константин и Елена" се намира Университетската ботаническа градина – екопарк. Тя е първият екопарк в страната, съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен върху площ от 360дка. Растителните колекции включват повече от 300 вида екзотични дървета и храсти, а тревистите растения са повече от 100 вида. Екопаркът предлага екзотични срещи с растения от цял свят: морски борове, дърво-лале, двуделен гинко, стеркулия, желязно дърво, хартиено дърво, вечнозелен дъб, мамонтово дърво и много други. В розариума на екопарка се отглеждат повече от 30 вида рози.
Планирано време: от 2 до 4 часа
От Опознай.bg:
Работно време:

Април: 08:00-17:30ч Май-Юни: 08:00-19:00ч Юли-Август: 08:00-20:00ч Септемри-Октомври: 08:00-19:00ч

Телефон:

052 361 941

N 43 14.034 E 28 00.306
От потребителите:
Рейтинг за Университетска ботаническа градина – екопарк - Варна:
4.2 · 7 гласа
2
Военноморски музей - Варна
Източник: haiduk-tourist.blogspot.com
От автора: Военноморският музей във Варна е филиал на Националния военноисторически музей. Той е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. В експозицията на музея са включени почти 1000 експоната. Те проследяват хронологически корабоплаването по бреговете на нашите земи от дълбока древност. Каменните котви, който за първи път видях ме удивиха. Оригиналните предмети впечатляват с автентичността си – находки от морското дъно, дула на корабни оръдия, рудан от ветроходен кораб, корабно оборудване, оръжия. В музея можете и да се "гмурнете" под морското равнище чрез възстановката на морско дъно. Най-атрактивният експонат на Военноморския музей е корабът-музей "Дръзки".Построен в началото на ХХ век, днес той е единственият в света запазен торпедоносец.
Планирано време: от 4 до 8 часа
От Опознай.bg:
Работно време:

1 ноември - 30 април: Вторник - събота: 09:30 - 17:30 ч. 1 май - 31 октомври: Вторник - неделя: 10:00 - 18:00 ч.

Телефон:

052 731 523

N 43 12.120 E 27 55.224
От потребителите:
Рейтинг за Военноморски музей - Варна:
4.3 · 10 гласа
3
Ретро Музей и Музей на восъчните фигури - Варна
Източник: visit.varna.bg
От автора: Първият в България музей, разположен в мол, заема площ от 4000кв.м. в най-големия варненски търговски център - Grand Mall.Музеят включва експонати от периода 1944-1989г, които разказват в артефакти как живееха българите при социализма. Български цигари без филтър, руски прахосмукачки, гедерейски домашни потреби, полска козметика и най-желаните автомобили, връщат назад машината на времето. В музейната експозиция най-ярко блести колекцията от над 50 автомобили от епохата с марките "Волга", "Москвич", "Шкода", "Трабант" и др., всички в безупречно реставриран вид. До тях са изложени и популярните на времето мотоциклети "Симсон" и "Балкан". Звездата на ретро автосалона в музея е класическата "Чайка ГАЗ-13".Освен всичко това в музея ще видите восъчните фигури на големите личности на епохата. Там са Тодор Живков, Леонид Брежнев и Фидел Кастро, Емил Димитров, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Тодор Колев.
Планирано време: от 2 до 4 часа
От Опознай.bg:
Цени:

За възрастни: 10 лв. Деца до 6 г.: безплатно

Работно време:

Януари - март: 10:00 - 21:00 ч. Април - декември: 10:00 - 22:00 ч.

Телефон:

0886 001 070

N 43 13.025 E 27 53.918
От потребителите:
Рейтинг за Ретро Музей и Музей на восъчните фигури - Варна:
5 · 7 гласа
4
Панорамна площадка "Галата" - Варна
От автора: Едно забележително място, което трябва да се посети от всеки е панорамната площадка на кв. Галата. Местоположението и е от кв. Аспарухово в посока Галата, като има обособен паркинг и пейки на, които човек може да се наслади на гледката към град Варна. Площадката е често посещавано място за малки и големи. Интересен факт е, че много младоженци след бракосъчетанието си отиват на това място, за да могат символично да заключат своята любов към половинката си, като остават заключен катинар с имената си на парапета на площадката.
Красотата на това място може да се усети най-добре през нощта, когато светлините на града се виждат най-добре. От мястото се открива панорамна гледа към града като се виждат морска гара, морската градина, катедралният храм паметник "Свето Успение Богородично", както и Военно морския университет.
В близост до панорамната площадка се намират хотели и ресторанти, в които може да избегнете от забързаният начин на живот в града и където може да се насладите на чаша вино и прекрасната гледка. Спиращ дъха пейзаж и чувство за спокойствие, те обхващат просто седейки на пейките на това прекрасно място.
Планирано време: от 4 до 8 часа
N 43 10.334 E 27 55.620
От потребителите:
Рейтинг за Панорамна площадка "Галата" - Варна:
5 · 2 гласа
5
Делфинариум - Варна
От автора: Единственият делфинариум на Балканския полуостров е действително една от най-забавните атракции на Варна.
Спектакълът продължава 30 минути. Посетителите могат да се убедят в невероятната интелигентност и възприемчивост на морските бозайници. Програмата на Делфинариума е много разнообразна и атрактивна. Тя включва много трикове, като двойни салта и дори троен аксел.
На територията на делфинариума се намира атрактивна кафе-сладкарница, която има вградени панорамни стъкла. От тях могат да се наблюдават подводните игри на делфините, когато не са на представление. Още с влизането самата сграда впечатлява с архитектурата си. След представлението оставаш без думи.
Планирано време: от 2 до 4 часа
От Опознай.bg:
Телефон:

052 302 199

N 43 12.760 E 27 56.608
От потребителите:
Рейтинг за Делфинариум - Варна:
4.5 · 31 гласа