Глинената къща - Лещен

4.4
село Лещен · Оригинални къщи
Постройката, приличаща изцяло на къщата на семейство Флинстоун е изградена изцяло от естествени материали като глина, слама и дърво. Тя се състои от една стая със собствена баня и може да бъде наета от гости, които биха желали да се почувствате като героите от едноименния сериал, но с известни удобства.

Село Лещен е една от най-привлекателните и автентични дестинации за селски туризъм в България. Разположено върху южния склон на Западните Родопи на 200км от София, пред него се открива незабравима гледка към Пирин планина.

През четирите сезона на годината домакините предлагат различни забавления – лов и риболов, излети в планината, плуване и балнеолечение в близкия курорт Огняново (5км) с открит и закрит басейн, бране на гъби и билки, разходки до съседните етнографски комплекси Ковачевица (7км), Долен (20км) и Делчево (18км), както и еднодневни пътувания до Роженския манастир край Мелник (60км) и известния ски-курорт Банско (50км). Могат да бъдат посетени резерватът "Тъмната гора" с вековни буки и елови дървета, скалните образования, известгни като тракийски светилища "Козият камък" и "Черната скала", каньонът на река Канина и живописната местност "Синият вир".

Местната Галерия организира културни мероприятия, които са традиционни за този край на Родопите. Прочети още

обектът е добавен от: Кирил Борисов

Цени

Цената за наемане на цялата къща е 120 лева на вечер.


Местоположение


Допълнителна информация

http://www.leshtenhouse.com/ 0896 645 585 960м. надморска височина

Коментари · 6

Като бяхме там и на нас момчето ни предложи да преспим в къщата,срещу 120 лева.Давали се в кръчмата и готово.Ние му отказахме любезно и после казах на съпругата ми.Така ще идем в кръчмата да ги дадем за нощувка,предпочитам да ги дадем за ядене и пиене.Тя се засмя и каза,че тази идея й харесва повече.

След като вечерта се настанихме в Глинената къща, на сутринта ни събудиха надничащи през прозорците любопитни туристи, дори някои се опитваха да влязат докато си взимах душ. Лично аз се почувствах като експонат в музей - ужасно. Тъй като портичката на двора беше разбита и туристите нямаха никаква индикация, че нямат право да разглеждат къщата, на тръгване съобщихме на управителите за това, но те казаха, че нямат какво да направят по въпроса и че се случва постоянно. Сега разбирам и че се събира

Съгласен съм с Дарина.Таксата беше 2 лв.По един за мен и половинката ми.Ходихме там в края на юли и не бяхме особено очаровани.

Къщата като замисъл и изпълнение е добре, но не си заслужава цената за нощувка. Неподържано, вехто, поочукано. Наемайки къщата се предполага почивка и усамотение,но това няма как да стане тъй-като потока от туристи да се снимат и разгледат започва от 9 ч сутрин до 21 ч вечерта. Бяхме принудени да сложим импровизирана табелка,че има гости. Прочетох,че взимали такса за оглед,а ако има гости платили 120лв? При добро желание на собствениците къщичката може да стане по-приятна и приветлива.

Посетих това място през Август 2017. За съжаление не можах да я разгледам отвътре, защото беше заключено с катинар още от оградата на двора

Популярни оферти

Къщи за гости в с. Лещен -36% С компанията в Лещен! Нощувка в къща за до 8 човека Grabo.bg 2 бр. 1 нощувка 8 20лв/ден Цена: 159.00лв 250.00лв Виж повече » Комплекс Лещенски перли Лятна почивка в Лещен! 2 нощувки със закуски и вечери Grabo.bg 2 нощувки 40лв/ден Топ цена: 80.00лв Виж повече » Белемезови къщи** С компанията в с. Лещен! Нощувка със закуска в къща за до четирима, плюс релакс зона Grabo.bg 1-2 нощувка 4 52лв/ден Топ цена: 207.00лв Виж повече » Къща за гости Родопски кът** Лятна приказка в Лещен! Нощувка със закуска, плюс релакс зона Grabo.bg 16 бр. 1 нощувка 34лв/ден Топ цена: 34.00лв Виж повече » Къща за гости Лещенски рай*** В Лещен до края на Септември! 2 нощувки със закуски и вечери Grabo.bg 15 бр. 2 нощувки 40лв/ден Топ цена: 80.00лв Виж повече » Хотел Бохема SPA*** В Огняново до края на Септември! Нощувка със закуска и вечеря, плюс басейни с минерална вода Grabo.bg 30 бр. 1 нощувка 28:43:45 53лв/ден Топ цена: 53.00лв Виж повече »
Виж всички
22° Прогноза за времето 22 °C

Днес, 01 юни.

22° 22°C умерен дъжд

Утре, 02 юни.

16° 16°C умерен дъжд

Сряда, 03 юни.

15° 14°C слаб дъжд

Четвъртък, 04 юни.

18° 17°C разсеяна облачност

Петък, 05 юни.

20° 19°C слаб дъжд

Събота, 06 юни.

10° 17° 15°C силен дъжд

Неделя, 07 юни.

20° 19°C слаб дъжд
Покажи 5-дневна