"Огънчето" - Камен бряг

"Огънчето" е притегателно място край Камен Бряг. То гори вече десетки години като негов източник е метална тръба с газ, който поради малкия си дебит е оставен свободно да изтича. Огънчето гори постоянно и може да угасне само страшно силни дъждове и ветрове, но винаги се намира някой ентусиаст да го запали отново. Край него е оградено огнище или древно светилище. През лятото всяка вечер край "Огънчето" звънят китари и се събират големи компании. През деня пък винаги има някой, който се сеща да сложи една ламарина и да пече миди на него. Всяка година на 1 юли точно край "Огънчето" се събират хиляди хора от цялата страна, за да посрещнат първия юлски изгрев (July Morning).

За съжаление много са нещастните случаи, които стават край Огънчето. Мястото е осеяно с надгробните плочи на загинали младежи. В тъмните нощи лесно можеш да объркаш посоката и да паднеш от стръмните скали. Макар и част от брега да е обезопасен с ограда, мястото остава опасно за подпийнали и неопитни туристи.
Прочети още
Коментари · 4

Жалко,че вечния огън вече няма да топли прохладното юлско утро и все пак мястото остава едно от най-прекрасните за посещение.

Здрасти, Christine, защо няма да гори вече пламъчето?

И аз направих преди две години снимка на огънчето.

Днес бях там пламъчето си гори.

Прогноза за времето 9 °C

Днес, 06 апр.

9°C ясно небе

Утре, 07 апр.

10° 10°C ясно небе

Сряда, 08 апр.

11° 11°C ясно небе

Четвъртък, 09 апр.

14° 14°C ясно небе

Петък, 10 апр.

15° 15°C ясно небе

Събота, 11 апр.

12° 11°C разсеяна облачност
Покажи 5-дневна